2023-01-29
賣麵包賣到街知巷聞,成日都要排隊嘅Bakehouse,平日下午經過竟然冇人龍,即刻入去買返幾個♥️Sourdough Egg Tart 🥚 - 超級人氣之選,個個都係等佢出爐。味道有點似葡撻,焦糖面甜甜地好味,中心嘅蛋好滑,皮不硬不乾,果然係Signature蛋撻。Strawberry Vanilla Danish 🍓 - 士多啤梨加上蜜糖面,賣相非常吸引。Vanilla custard好滑好香,成個配搭係完美!Japaleno Cheese Danish 🧀 🌶 - 估佢唔到原來好辣架!芝士嘅咸香加上辣味,好刺激!Pain Au Choclat 🍫 - 外層酥皮十分鬆化,裡面充滿朱古力!我最愛之一!Bakehouse一定係我長期至愛嘅bakery, 經過都會買♥️