2017-07-31
黎到荔枝角,好多人都會行去D2 place果度,除左喺度返工既人之外,但好少人知道長沙灣廣場都有野食。當然儀儀仔都唔會放過呢個搵食機會喇。今次黎到呢間半開放餐廳,半開放啫係咩,啫係冇門口囉~餐廳多數菜式係西式意粉,亦有麵包供應。如是者,我地叫左兩款意粉。意粉跟餐,可選餐湯或沙律,及奉送餐飲。是日餐湯為西蘭花湯,恩~味道正常亦沒加任何配料,西蘭花完全溶左入湯, 鹹度亦適中。煙鴨胸伴馬薩拉酒香橙汁配香蒜紅椒欖油意粉 一上碟份量好多,賣相不俗,拍得住高級西餐。正!煙鴨胸煎得嫰口,但切得較大件,如切5份,口感更佳。個汁食唔到有酒味,只有些微既香橙味。如果個汁再出啲就更好。意粉新鮮,粗幼適宜口感佳。配搭左香蒜紅椒,有少許辣味,本人覺得就唔係太配搭到香橙汁煙鴨胸,不過睇得出師傅有配搭過,誠意可加!!另一碟為黑松露菌醬,蘆筍松子仁意粉。意粉較為淡味,亦食唔到黑松露菌味。加上左松子仁的確豐富咗個口咁, 但係始終唔夠香唔夠濃嘅關係, 就覺得個味道有啲寡。綠茶心太軟綠茶心太軟個味道好似kitkat綠茶味朱古力嘅味道,綠茶軟心夠濃亦過甜。但敗北之處係個綠茶皮太厚,口感散亦冇綠茶咪。總括黎講,食物質素有待。但
另一碟為黑松露菌醬,蘆筍松子仁意粉。
綠茶心太軟
總括黎講,食物質素有待。但感到老細師傅既誠意,會再黎幫襯。