2023-10-07
#pb食在長洲 #pbcafe系列 長洲家庭式三點三咖啡店☕️中秋節同屋企人去左長洲hea下 由於個日唔係公眾假期 入面唔算多人 幾舒服😍 個日去左兩間cafe 今次先介紹呢間家庭式cafe先🤪 佢位於海鮮街個邊 距離長洲碼頭大約5-10分鐘路程👍🏻 離遠就會見到呢間白色裝修嘅轉角cafe 店內唔大 只有4-5張枱 由一家人主理 感覺好溫馨🥰.佢主打吐司 芋泥吐司、芝士吐司等 價錢$40-$56不等😋 其他食物選擇唔多 主食只有4-5款選擇 包括意粉、Pizza、沙律等😋 不過價錢就絕對良心價 $58-$68不等 包烏龍茶一杯👍🏻 飲品選擇反而幾多 有好多特色飲品😍🔹爸爸手工製薄餅🍕推介❤️ 由爸爸親自整餅底再入爐焗 然後新鮮出爐上枱😍 一上枱已經聞到好香 個餅底好鬆脆👍🏻 Pizza落足料芝士、黑松露份量超多 拎起會拉絲😋 以價錢$58仲包埋一杯凍烏龍茶 呢個pizza真係無得輸 幾抵食🥰🔹特濃香蒜蘑菇煙肉意粉🍝雖然用料好簡單 但勝在夠足料👍🏻 意粉炒得幾乾身 唔會淋哂😋 價錢同樣都係$58包杯烏龍茶 算係幾良心價🥰🔹桃花朵朵🍑打卡飲品❤️ 其實佢蜜桃益力多沙冰配玫瑰花瓣🤪 上面嘅蝴蝶、旁
長洲家庭式三點三咖啡店☕️
🔹爸爸手工製薄餅🍕
🔹特濃香蒜蘑菇煙肉意粉🍝
🔹桃花朵朵🍑
打卡飲品❤️ 其實佢蜜桃益力多沙冰配玫瑰花瓣🤪 上面嘅蝴蝶、旁邊嘅桃花圖案都係用糯米皮整成 所以都食得👍🏻 沙冰飲落好消暑 一d都唔甜 蜜桃味、益力多味融為一體😋
🔹黑糖薑母茶(凍)🫖
好健康嘅飲品🤪 上枱後要等黑糖磚溶化後先飲 飲嘅時候自己隨意加冰粒👍🏻
🔹凍Cappuccino ☕️
整體✨ 呢間家庭式cafe位於海鮮街個邊 距離長洲碼頭大約5-10分鐘路程🤪 店內外裝修以白色、木系為主 由一家人主理 好溫馨🥰 食物選擇唔多 但價錢超抵食 而且落足料👍🏻 特別推介爸爸手工製薄餅❤️
三:三 (長洲)
長洲北社五里4A號地舖