2018-07-29
人試我又試😂😂荔枝角收工行過去都差不多10分鐘,佢個店既位置都幾僻,而且定位係介乎荔枝角同長沙灣兩個地鐵站既中間點🤦🏼♀️好似我呢啲頂級路痴就少少野都要人地帶路既😂 好啦入返正題💁🏼♀️我見最近好多人都講緊呢間小店,據講個豬扒係無加過鬆肉粉去處理,而係師傅將佢拍拍拍,拍鬆到脹大1.5倍咁,難怪佢作為一個豬扒定食居然會比鰻魚丼稍貴一點,但係用心上我亦認為值得的,而且仲有一大賣點,就係定食既飯同沙律係可以無限追加,飯桶同沙律控就有福了😝(但我不是🤭) 佢一個定食之中,仲配上前菜木魚絲、一個湯和一份茶碗蒸!而貝兒我,就係比佢個茶碗蒸吸引到,我本身係超愛超愛食蒸蛋既,食親任何日本餐廳,佢有既話我就一定會食,無論係跟餐還是要單點都會食! 我係第一次見到定食會包含左茶碗蒸,我好感動好滿足🤤🤤佢份量唔係大,但真係好滑溜!朋友仲話佢唔愛吃蛋,叫我幫佢😍願意願意哦😍😍 講返豬扒,果然係外脆內嫩既🐖👍🏻無炸到乾爭爭咁,而且炸粉同肉無話整到分開既,所有會失分既缺點都無乜!正!鰻魚就稍為普通左啲,但係佢配果個飯,就係一個紫菜飯,加些少鰻魚汁咁,係一個我好喜歡既味道☺️😛😛 最後一定一定要提下,刺身之中我既最愛!
好啦入返正題💁🏼♀️
最後一定一定要提下,刺身之中我既最愛!帶子!😍呢家店既帶子刺身係超級超級之新鮮🤤$45有六粒好抵🤤🤤我已經同自己講下次再吃既話,我唔會再同人share🤭我要自己一個人食一份🥢😋
其實價錢上面唔係話特別平,但作為小店佢就的確係用心製作👍🏻👍🏻值得一試!
吉列豬扒定食🐷($98)
鰻魚丼($88)
帶子刺身($45/6pcs)