2021-02-12 204 瀏覽
今日同爸爸行完donki又要搵野食開餐了爸爸比較傳統鍾意食中式野,搵到呢間係鼎爺所開既餐廳。好光鮮,座位又多又舒服,睇完餐牌都見到食物種類好多,所以決定一試。餐牌有好多野食,我地決定一人點一款主食,再加少少小食。⭐️厚隻柑桔燒鵝髀飯好吸引,燒鵝髀可以選擇斬定唔斬。我選了切件上,咁樣可以方便點進食。大大隻燒鵝髀,啖啖肉,好惹味。又厚肉,而且好多肉汁好好味。沾埋個柑桔醬可以解除油膩感,仲帶點清新感覺,好特別,好fresh。好特別,好鍾意。個白飯仲淋上了燒鵝汁,好惹味。⭐️麻辣蒜香涼拌手撕貴妃雞撈丁麻辣口味好惹味,辣辣地好過癮,涼拌撈丁,冰冰涼涼好惹味,上面仲有好多雞絲。啖啖滿足,啖啖惹味。好惹味呢,而且份量都不少,個撈丁好大個,好好味又夠飽。⭐️春蛋燒賣一共有3粒。大大粒,彈牙肉厚👍🏽正⭐️燒味夾饃雙拼叉燒夾饃燒鵝夾饃可以自己決定要邊款燒味,叉燒或燒鵝。我們點了每樣一款。各有各滋味,啖啖肉好正不過我鍾意吃燒鵝多點,因為呢度既燒鵝好正,好夠肉味。夾饃軟綿綿,好滑又好味⭐️鮮檸檬薏米水熱熱的,慢慢飲都唔怕,因為有蠟座熱著,一定唔會凍。味道來講酸酸甜甜好滋潤。⭐️薄荷檸檬蝶豆花顏色鮮艷,酸酸的,好醒胃點了主
今日同爸爸行完donki又要搵野食開餐了

餐牌有好多野食,我地決定一人點一款主食,再加少少小食。
原隻柑桔燒鵝髀飯

⭐️厚隻柑桔燒鵝髀飯
大大隻燒鵝髀,啖啖肉,好惹味。又厚肉,而且好多肉汁好好味。

個白飯仲淋上了燒鵝汁,好惹味。
麻辣蒜香涼拌手撕貴妃雞撈丁

燒味夾饃雙拼

⭐️燒味夾饃雙拼

叉燒夾饃

燒鵝夾饃
可以自己決定要邊款燒味,叉燒或燒鵝。我們點了每樣一款。
各有各滋味,啖啖肉好正
不過我鍾意吃燒鵝多點,因為呢度既燒鵝好正,好夠肉味。
夾饃軟綿綿,好滑又好味
檸檬薏米水

⭐️鮮檸檬薏米水
薄荷檸檬蝶豆花

⭐️薄荷檸檬蝶豆花
顏色鮮艷,酸酸的,好醒胃

點了主食仲有跟餐沙律,好正。
2021-02-09
原隻柑桔燒鵝髀飯