2021-03-06
今晚同媽媽去尖沙咀食阿根廷菜🙉我都係第一次食,好期待😚店員超好招呼,又幫我哋整好餐布❤️前菜有熱溶拉絲嘅香草芝士😆✨店員話配法包會好好食😋的確咸香嘅芝士配外脆內軟嘅法包真係好夾😍仲有一道我以為係肉餅🤣原因係雞肝醬,入口creamy,咸香惹味😳我將佢加法包加芝士,都好好味✨主菜媽媽點咗三文魚配creamy薯蓉三文魚好出色😍外脆內嫩,份量十足👏🏻薯蓉又係另一個驚喜位,本來以為就係普通薯仔蓉🥔點知係炸薯片mix奶香忌廉😋出面好少食到呢個,好特別!而且勁好食🥰我要咗份肉眼扒配蔬菜,佢哋嘅配菜都有濃濃嘅牛油香✨牛扒要咗7成熟,脂肪分布均勻,食到牛香同脂香❤️甜品方面我同媽媽一人一種口味奶香忌廉配焦糖布丁焦香拖肥配雞蛋布丁兩款口味各有特色,媽媽鍾意前者有焦糖香,我就鍾意食香甜嘅拖肥糖味,呢款布丁蛋香仲濃啲😚不過佢哋嘅布丁唔係滑溜口感,而係偏向有質感嘅口感🙈今晚真係覺得好有驚喜,試到好多新鮮野❤️ps.店員都係用英語溝通✨
店員超好招呼,又幫我哋整好餐布❤️
前菜有熱溶拉絲嘅香草芝士😆✨
主菜媽媽點咗三文魚配creamy薯蓉
三文魚好出色😍外脆內嫩,份量十足👏🏻
我要咗份肉眼扒配蔬菜,佢哋嘅配菜都有濃濃嘅牛油香✨
甜品方面我同媽媽一人一種口味
奶香忌廉配焦糖布丁