2017-01-09 101 瀏覽
餐廳風格簡約寧靜,最適合我呢啲妹豬同閨蜜喺度傾心事。我嗌咗個64度慢煮雞蛋煙肉拉格雷特芝士意粉,只係加多30蚊就可以有埋餐湯麵包同埋餐飲喇。嗌完嘢食之後侍應就放低咗一杯麵包條同埋一個 sour cream 醬,因為個 sour cream 同個碟仔一樣都係白色,所以影到張相出嚟黐哂地,個醬酸酸地,勁開胃。今日嘅餐湯係忌廉西蘭花湯,西蘭花已經一早被煮到軟淋淋, 飲得到一粒粒切到好細碎嘅西蘭花蓉,面頭仲有少少香草,配合埋忌廉嘅香味,真材實料, 塊 panini 一上枱仲有少少辣手架,超感動啊,有熱嘅麵包伴住個湯一齊飲,好滋味。64度慢煮雞蛋煙肉拉格雷特芝士意粉, 一上枱見到隻滑捋捋嘅雞蛋,令我食指大動,即刻將個蛋撈勻啲意粉一齊食先,蛋黃嘅香味滲入意粉每一吋嘅肌膚之上,加埋溶化掉嘅格雷特芝士,煙肉同埋蘑菇,碟意粉好快就俾我 ko 哂。
餐廳風格簡約寧靜,最適合我呢啲妹豬同閨蜜喺度傾心事。