2018-09-24 3197 瀏覽
今日興起西餐那種味道,就想起朋友講過有間響加路連山道有間特式店😋我地揀左dinner set,都幾豐富!上菜時間都幾合時,店員見到食完一味餸再上另一味,呢個好重要,如果唔係就凍曬!田園雜菜沙律配陳年醋汁菜鮮,最特別係對陳年醋汁都印象深,估唔到咁香(點小小醋最好)!升級+$58香煎法國鵝肝入口有慢慢溶既口感,連埋麵包小脆,好配合,再食落就有鵝肝香滲出,好想再食,都係小食多滋味啦😝甜甜酸酸的配上焦糖酒醋藍莓!必要點呢個:多肉大蝦占多米,味道較creamy,味夠濃!是日餐湯升級+$48最期待黑松露菌忌廉湯,有留意開我既食評,我係一個磨菇湯控😆 粒粒磨菇,質感小creamy果種,配埋黑松露一定提香!蟹肉南瓜忌廉湯,南瓜偏多,可以用麵包沾點濃濃湯,滋味好多!德國式燒咸豬手,肉質嫩口外皮脆得黎又唔會咬唔開,味道原汁原味!沾點醬料就帶點bbq風味🍢香煎帶子黑松露野菌意大利飯帶子大大粒唔輸蝕,咬落唔會好老口感,爽爽滑滑!黑松露mix意大利飯,提鮮提香,配菜都細也,露荀爽,最喜歡炒香既蒜都原粒☺️銅鑼灣西餐$800唔駛,幾好划算丫!

我地揀左dinner set,都幾豐富!

田園雜菜沙律配陳年醋汁

升級+$58
甜甜酸酸的配上焦糖酒醋藍莓!

大蝦占多米

必要點呢個:多肉大蝦占多米,味道較creamy,味夠濃!

是日餐湯升級+$48

黑松露菌忌廉湯

最期待黑松露菌忌廉湯,有留意開我既食評,我係一個磨菇湯控😆

粒粒磨菇,質感小creamy果種,配埋黑松露一定提香!

蟹肉南瓜忌廉湯,南瓜偏多,可以用麵包沾點濃濃湯,滋味好多!

德國式燒咸豬手,肉質嫩口

外皮脆得黎又唔會咬唔開,味道原汁原味!
沾點醬料就帶點bbq風味🍢

香煎帶子黑松露野菌意大利飯

帶子大大粒唔輸蝕,咬落唔會好老口感,爽爽滑滑!

銅鑼灣西餐$800唔駛,幾好划算丫!
大蝦占多米
黑松露菌忌廉湯