2023-01-17 176 瀏覽
依間小店主打麻辣燙同串燒🍢,今晚天寒地凍緊係整個串燒食下,串燒最緊要夠熱,一買完立即飛奔返屋企🏃🏼‍♀️~串燒多春魚🐟 & 串燒一口牛 🐮咁多種食物燒得最香就係多春魚🐟,外層夠哂乾加上味粉落得好夠 夠哂惹味😋~一口牛都整得唔錯😻,燒出黎一d都唔韌,而且仲有肉汁滲出黎🤤,鐘意食燒牛肉既一份一口牛真係唔夠,應該要叫兩份先滿足到~蒜香茄子🍆串燒無可能唔嗌串燒茄子🍆,佢應該係要就返個盒既size所以專登揀種細條d既,不過佢價錢就調整返所以都合理,睇佢燒到咁深色就知一定好入味,食落真係好正👍🏻,唯一既缺點就係油多咗少少,如果少d油就更加完美串燒台灣腸🐖本身都好鐘意食台灣腸🇹🇼,燒台灣腸應該無乜技巧,最緊要keep住佢多汁,好在佢燒出黎仍然好多汁,無令我失望鹽燒蝦🦐串燒緊係唔少得海鮮,雖然佢唔算話非常大隻,但勝在夠新鮮💯,d肉質好彈牙,加埋鹽燒既外殼簡直一絕~串燒豬頸肉🐷 & 串燒雞腎🐥豬頸肉彈牙有肉汁,雞腎唔會燒到好乾好韌,整體上佢所有串燒既火喉全部都拿揑得好好~蒜蓉雜錦鍚紙包 🥦食咁多肉當然都要食返d蔬菜,依個雜錦包裡面有娃娃菜、冬菇同金菇,唔會得一種菜咁齋,估唔到佢落咁多蒜蓉🧄🧄,所以相當之入

串燒多春魚🐟 & 串燒一口牛 🐮

蒜香茄子🍆

串燒台灣腸🐖

鹽燒蝦🦐

串燒豬頸肉🐷 & 串燒雞腎🐥

蒜蓉雜錦鍚紙包 🥦
食咁多肉當然都要食返d蔬菜,依個雜錦包裡面有娃娃菜、冬菇同金菇,唔會得一種菜咁齋,估唔到佢落咁多蒜蓉🧄🧄,所以相當之入味(題外話,佢個鍚紙包得非常之穏陣,居然一滴湯都無漏出黎~👍🏻👍🏻)

飲品方面我地嗌咗冬瓜檸檬同豆漿,佢個樽寫住handmade~味道唔錯😋

通常舊式商場都會收埋d好嘢,所以一見到d舊式商場既小店就忍唔會試下,好在佢係地舖,一出大本營就會見到,如果唔係都唔容易遇到,第日經過一定要再encore

BuBu燒麻辣燙 (油塘)
油塘油塘中心嘉華商場地下B173號舖
外賣自取