2022-07-27
🤰🏻最近喺葵芳廣場開咗間文青café,喺葵芳長大嘅我當然要去支持吓。今日早放工,就約埋媽咪一齊去撐枱腳,帶佢去感受吓年青人嘅生活。一到門外已經深深被吸引住,café門面設計簡潔,白色牆身加玻璃拱門好有品味,裡面採光度十足,樓底高富空間感,走波希米亞風,奶茶色嘅裝潢令人感覺舒適。我哋叫咗古法卡邦尼亞意粉🍝 、酥炸軟殼蟹雙層脆包🦀、Mango Smoothie🥭同Bluebottle Jellyfish☕️。1️⃣ 古法卡邦尼亞意粉 $78意粉煮到al dente嘅口感👍🏽,軟硬度恰到好處,蛋汁細滑,但味道如果可以濃或咸返少少會更惹味,煙肉香口,令味道昇華。2️⃣ 酥炸軟殼蟹雙層脆包 $98一嚟到真係嚇親,隻軟殼蟹好大隻🤩,炸得酥脆,味道鮮甜,啖啖肉好滿足!個脆包超好食,外皮真係好似薯片咁脆,裡面就非常軟熟,牛油🧈味好香。中間加咗芒果、蕃茄、香草同乳酪去調味,非常清新。另外好鐘意個番薯薯條,香甜脆口🤤,如果份量可以多啲就好了☺️。3️⃣ Mango Smoothie $58我媽咪話味道清新香甜,芒果味濃郁,上面仲鋪咗一陣新鮮芒果肉,令口感豐富,炎炎夏日☀️最適合飲。4️⃣ Bluebottle Jellyfis
1️⃣ 古法卡邦尼亞意粉 $78
2️⃣ 酥炸軟殼蟹雙層脆包 $98
3️⃣ Mango Smoothie $58
4️⃣ Bluebottle Jellyfish $56
賣相好吸引,顏色好似一個藍天白雲嘅沙灘咁,好靚!咖啡味香,味道清甜,好飲!
我同媽咪都食得好開心👩👧❤️,一定會再幫襯!