2020-01-20 27 瀏覽
平時都好少入荔枝角,因為附近都冇乜商場,今日發掘到原來都有隱世拉麵店,呢間野喺商場既角落,有啲難揾,個門口好靚,好有日本餐廳既feel間野除左拉麵,仲有好多魚生飯同定食,例如牛扒定食,炸豬扒定食等等,仲有好多小食,比較吸引既有燒羊架,鐵板牛舌,同埋三文魚刺身。我諗住試下新野,就叫左個特別啲既招牌牛油拉麵,配叉燒,拉麵有得揀湯底(醬油/味噌/鹽味)同麵既硬度,我揀左醬油湯底,個牛油同個湯底撈完之後其實冇咩牛油味,叉燒比我之前出面食既叉燒好味,肉質唔散,有彈性,麵質都好味,整體黎講都唔錯朋友就叫左個札幌螃蟹拉麵,個蟹柳都好食,有啲咬口,唔係平時雪藏嗰啲咁腍,仲有隻半熟蛋😋,如果鍾意濃味既朋友仲可以可d調味粉,佢有隻激辛勁辣粉話明好辣,但因為太辣既關係就冇擺出黎,驚我地誤用,嗜辣既朋友一定要問侍應拎黎試下😆