2022-06-09
今日朋友帶咗我過嚟食中環呢一間隱世拉麵🫣 立体派拉麵 地點真係有啲隱蔽 喺元益大廈地庫 不過都好易就搵到😌 坐低睇咗Menu 都有唔少拉麵嘅選擇咁喜歡食辣嘅我 見到呢一個辣味噌拉麵就好想試啦😋 同埋呢一個啲人話個湯碗大過個頭嘅拉麵 好適合打卡🤣 好快就落咗單啦 跟住店員就拎咗呢個圍裙俾我哋 好細心🤗 富士山櫻花可樂 $28富士川町柚子汽水 $28 柚子酸酸甜甜好清新 櫻花可樂好夠氣又好靚 兩個樽都好好打卡😇 唐揚脆炸雞 $48店員一拎上枱嘅時候真係好香 雞肉嫩滑多汁 炸得脆身香口 加咗檸檬汁再點少少蛋黃醬好夾 大和妃子雞免治肉丸辣味噌拉麵 $158嘩 好誇張多芫荽😂😂😂 喜歡食芫荽嘅朋友就有福啦😆 先試一啖佢嘅湯 辣度適中 我食開辣就覺得唔係好辣 但佢真係好濃郁同埋好香🤤 拉麵軟硬度適中 因為個湯濃郁所以每一條都可以掛住啲湯嚟食 好好味😋肉丸正常好似仲有少少雞軟骨喺入邊 芝士丸係爆漿 勁多芝士喺中間🤤重點推介!糖心蛋真係非常出色👍🏻 必食! 特級白湯拉麵(大)$118呢個拉麵朋友叫咗大嘅份量 一拎上枱真係心入面嘩咗一聲😂 超大個碗 仲有3塊勁大嘅叉燒🤩 有少少煙燻過嘅叉燒好出色 白
坐低睇咗Menu 都有唔少拉麵嘅選擇
大和妃子雞免治肉丸辣味噌拉麵 $158
嘩 好誇張多芫荽😂😂😂 喜歡食芫荽嘅朋友就有福啦😆
肉丸正常好似仲有少少雞軟骨喺入邊
芝士丸係爆漿 勁多芝士喺中間🤤
重點推介!糖心蛋真係非常出色👍🏻 必食!
特級白湯拉麵(大)$118
有少少煙燻過嘅叉燒好出色 白湯嘅湯味濃郁 拉麵軟硬度適中 亦都係有糖心蛋 都好好味😋 亦都適合打卡😝
整體來講 呢間立体派拉麵 拉麵湯底不錯 環境舒適 店員服務都好好 而且佢間唔中更新Menu 下次再嚟睇吓佢有冇啲咩新嘢食先😙