2019-09-23 44 瀏覽
今晚早左一d放工,就同左屋企人去一間位於佐敦叫丼瀛既日本料理食晚餐。我地兩個人叫左一份北海道海膽三重爆丼,一個長腳蟹鍋同埋一串牛舌。先講北海道海膽三重爆丼,可以話師傅係落足本既。海膽既數量又多又大隻,鋪到成個碗滿哂,加上海膽好生鮮,入口即溶,我地兩個都食得好滿足。丼飯入面仲有一d三文魚籽,送飯一流!之後出場既長腳蟹鍋賣相都唔錯,除左長腳蟹之外,唔同類型既蔬菜都幾鮮甜。加上一隻雞蛋令到成個鍋生色不少。不過要比的話我還是喜歡海膽爆丼!最後上菜既牛舌都幾有驚喜, 未拎到我地張枱之前,遠遠已經聞到香氣 ,牛舌厚切得黎肉質唔硬,好吃!總括而言,食物質素同服務都好好,推薦一試!

2019-09-16