2023-12-16 4339 瀏覽
{柴灣私房菜 - $300/人頭}自從唔係學生哥,十幾廿個朋友一齊食飯嘅機會真係少之有少,難得聚首一堂,當然要搵啲難得一試嘅美食!呢間泗興食堂嘅私房手功菜式真係令人一試難忘!♦️鴛鴦鳳皮甲集合雞皮,蝦滑,海蜇沙律,聽落幾樣嘢好似唔夾咁,但拼埋一齊好似乳豬咁上碟真係令人嘩嘩聲!無論味道同震撼度都出色。♦️蝦多士蝦多士就算係普通版都唔簡單,呢個仲要唔係普通版!每一舊我諗入面有成十幾隻蝦嘅精華,成碟我諗有過百隻蝦,明顯係心機菜而且勁好味!♦️賽螃蟹冬瓜盅滑滑嘅蛋密舖在蒸到晶瑩剔透嘅冬瓜上面,引來強勁嘅化學作用,又係嘩嘩聲嘅傑作!♦️蟹膏蒸肉餅點估到蟹膏蒸肉餅真係擺埋兩隻大花蟹喺上面一齊蒸,成碟都充滿住爆發性嘅蟹味,真心令人回味!♦️蠟味煲佬飯大大煲熱辣辣,熱到我地聽住個煲爆左😂用呢個煲佬飯作結大家都勁滿足!其實我地仲叫左啲小菜,不過就以上面呢幾個勁精彩做個記錄啦!美味程度:😋😋😋😋😋環境指數:🎇🎇🎇🎇番食機會:🦍🦍🦍🦍📍 #泗興食堂 (柴灣)柴灣利眾街37號地舖
{柴灣私房菜 - $300/人頭}

♦️鴛鴦鳳皮甲

♦️蝦多士

♦️賽螃蟹冬瓜盅

♦️蟹膏蒸肉餅

♦️蠟味煲佬飯

其實我地仲叫左啲小菜,不過就以上面呢幾個勁精彩做個記錄啦!

美味程度:😋😋😋😋😋
環境指數:🎇🎇🎇🎇
番食機會:🦍🦍🦍🦍

📍 #泗興食堂 (柴灣)
柴灣利眾街37號地舖