2023-05-27 4857 瀏覽
西式私房菜 HK$550/位朋友介紹黎食呢間隱世私房菜,類似Omakase咁既形式,但就變左西式或者係中式打邊爐,今次就揀左佢個西式黎試。佢會預早send個menu俾你睇,有啲主菜款式可能有一兩款俾你選擇,前菜、湯、主菜甜品一共12道菜好滿足😌佢會等你食完一道菜先再上第二道,好細心雜菜沙律🥗沙律菜好新鮮,上面仲有芝士絲🧀️月式炸雞中翼拼黑松露醬薯條🍟新鮮炸起既雞翼薯條永遠都唔會輸😍再加埋黑松露係絕配法式蒜蓉包🍞開頭以為佢係普通蒜蓉包平平無奇唔會有驚喜,少年我實在太年輕了。佢除左夠脆之外仲要超酥軟好似千層酥,蒜蓉味牛油味都夠濃,我如果唔係要留肚可以食哂成兜西班牙海鮮濃湯🥘好多海鮮超足料,有蟹、蜆、青口,份量多每人可以食到兩三粒,啲海鮮精華熬哂出黎好濃郁香煎北海道帶子配日式麵豉汁帶子大粒煎得岩岩好,下面配埋炸蓮藕脆脆地口感幾得意慢煮南非鮑魚配牛油肝汁鮑魚都係好大隻,個汁好有驚喜帶到鮑魚鮮味😋法式牛油汁焗蟶子拉絲芝士🧀️芝士控會好開心炸美國頂級封門牛柳🥩好出色👍🏻火喉控制得岩岩好,見到淡淡既粉紅色食落口一啲都唔鞋,再配埋我最鐘意既蘑菇汁🍄法式鹽焗奄仔蟹🦀好香好香好香!奄仔蟹大隻又多膏,牛油勁香🧈
西式私房菜 HK$550/位

雜菜沙律🥗
沙律菜好新鮮,上面仲有芝士絲🧀️

月式炸雞中翼拼黑松露醬薯條🍟
新鮮炸起既雞翼薯條永遠都唔會輸😍再加埋黑松露係絕配

法式蒜蓉包🍞

西班牙海鮮濃湯🥘

香煎北海道帶子配日式麵豉汁
帶子大粒煎得岩岩好,下面配埋炸蓮藕脆脆地口感幾得意

慢煮南非鮑魚配牛油肝汁
鮑魚都係好大隻,個汁好有驚喜帶到鮑魚鮮味😋

法式牛油汁焗蟶子
拉絲芝士🧀️芝士控會好開心

炸美國頂級封門牛柳🥩

法式鹽焗奄仔蟹🦀
好香好香好香!奄仔蟹大隻又多膏,牛油勁香🧈再加埋粒粒鹽好惹味

大蝦墨汁意粉
食到成個嘴黑蚊蚊😂論盡既人記得避免著白色衫啊!

芒果忌廉卷🥭
呢個又係有驚喜,食芒果甜品最忌芒果酸,佢甜之外仲有爆多cream,個皮又鬆軟very nice

記得要早啲book定枱,呢間小店長期爆滿!
雜菜沙律
月式炸雞中翼拼黑松露醬薯條