2019-03-08
黎到旺角東一帶,有一間幾多好評既西餐廳,同朋友決定一試!由對面街影過去餐廳好靚😛有溫馨小店既感覺😉店內環境舒適而有格調🤗💙餐牌上食物選擇不多,但解釋詳細而感覺細心😉我地叫左guest chef flat iron steak 同ultimate burger😂餐湯係紅蘿蔔湯餐牌寫自家靚湯 個名咁中湯 笑死我🤣🤣啖啖都係蘿蔔😂 忌廉味不重,而又冇蘿蔔既草青味整體幾清新唔會heavy藜麥沙律非常好食!推介大家一定要試!吞拿魚碎令沙律草青味更少,加上香甜可口既焗薯,令唔好沙律既我都覺得依個沙律好好食😂可惜橄欖油多左少少,食到底較油膩Ultimate burger由牛腩肉整成既burger,非常鬆軟!醬汁同埋牛肉配合得非常好,加上芝士同番茄,味道更加有層次感!flat iron steak固定五成熟,, 對我黎講唔會太生, 但又鎖得住肉味, 夠晒juicy又唔會太, 啱啱好!😋😋店員介紹果時講佢係用紅酒bla bla bla煮, 老實講唔太食得出佢既醬汁, 反而係少少鹽吊出黎既鮮味更加突出~~甜品係熱情果cheesecake甜中帶酸,芝士唔會漏,味道適中😛而且第一次食熱情果味蛋糕,新鮮感十足!
由對面街影過去餐廳好靚😛有溫馨小店既感覺😉
店內環境舒適而有格調🤗💙
餐湯係紅蘿蔔湯
餐牌寫自家靚湯 個名咁中湯 笑死我🤣🤣
啖啖都係蘿蔔😂
忌廉味不重,而又冇蘿蔔既草青味
整體幾清新唔會heavy
藜麥沙律
非常好食!推介大家一定要試!
可惜橄欖油多左少少,食到底較油膩
Ultimate burger
由牛腩肉整成既burger,非常鬆軟!
flat iron steak
甜品係熱情果cheesecake
甜中帶酸,芝士唔會漏,味道適中😛
而且第一次食熱情果味蛋糕,新鮮感十足!
dirty lemonade 有幾dirty?
夠酸,配heavy既餐幾夾😂
飲品揀左蘋果伯爵茶, 一上枱見到佢細細支又係樽裝, 以為會平平無奇, 但飲落蘋果味好出色, 唔會太甜, 滿滿既水果香氣又同時帶有淡淡既茶香, 配住扒食, 解膩一流😛
順帶一提佢既飲筒係紙飲筒黎既, 有心環保又高質既小店真係唔多呀