2020-11-06
呢間餐廳以前都算出名,但我係第一次食,服務同環境都算正常,但食物出哂事。首先黎左個雪山叉燒包,好乾,似隔左夜,入面叉燒冇乜汁又冇味,整體食落似食緊有餡既餅乾。第二,小籠包,有個錫紙兜裝著既,個皮呢好似去百佳買嗰啲水餃咁乾爭爭,個餡都可以既豬肉有薑。整體而言,工廠急凍小籠包。第三樣係明醬鳳爪,其實呢個算正常嘅,只係呢呢呢呢全部都係味粉加辣油,配菜先好笑,有幾條烏冬喺下邊,好唔好食唔講啦,我賣相都唔得啦。好跟著下一樣,流沙奶皇包,嗱呢個都合格嘅,但係個包就乾咗啲,都餡就咸咗啲,仲有咸蛋渣喺度添,整體還可以。好啦佢個燒賣王,你做得點心專門店呢個都fail,我真係冇嘢講,個燒賣係應該用蝦肉同埋雞肉整嘅,冇咗豬肉嘅鮮味同埋口感真係爭好遠。最後,鹹水角,呢個真係唔掂,上面好多鍋濃,食落似隔夜煎堆,餡勁少又冇味,食完有種千年油既油益張住過喉嚨,好似有痰唔上唔落,卡著喉嚨...到底幾耐冇換油呀...最後呢個只係我靠食去估佢製作方法,純個人意見,希望年輕老闆認真面對質素問題,快啲改善,生意興隆。一個煮開野食既平民上
服務同環境都算正常,但食物出哂事。
一個煮開野食既平民上