2021-03-04
呢間係勁girly 彩色cushion rooftop bar,作為真·粉紅控想去好耐😍!搭lift上到頂樓後,除左成幅粉紅色牆,仲見到草間彌生嘅南瓜藝術品~係真品,旅發局都有介紹!當堂有晒藝術氣息🎨Jenny係星期日4點去嘅~果然outdoor 會比人空間大的錯覺🥀去到發現現場只可以容納20人到,坐咗10零人就爆爆地lu~星期日真係有啲炆水𝙁𝙤𝙤𝙙本身想叫佢個出晒名的野餐麵包籃同埋朱古力批打下卡。但佢收6點,居然5:30前就唔再接單!明明已經係佢last order 前問都唔肯整😟甜品應該都係整定啫🥲𝘿𝙧𝙞𝙣𝙠𝙨🍸Classic Negroni $98黎得都係飲酒架啦~呢杯酒精濃度高啲,mix左琴酒、金巴利酒、苦艾酒,有性格得嚟又幾夾喎🍸Moscow Mule $118雖然有伏特加,但係再溝左薑啤、青檸同苦精,感覺清新又唔會太heavy,岩晒要面但唔飲得的新手們😉🍎Apple juice $58咪話Jenny歧視唔飲得的人,試埋蘋果汁都係正常味既Overall 價錢的確唔係平,但好在做緊happy hour啤酒、house wine 有discount ;加埋喺27樓頂樓唔洗吸廢氣,
𝙁𝙤𝙤𝙙
𝘿𝙧𝙞𝙣𝙠𝙨
🍸Classic Negroni $98
🍸Moscow Mule $118
🍎Apple juice $58
咪話Jenny歧視唔飲得的人,試埋蘋果汁都係正常味既
Overall 價錢的確唔係平,但好在做緊happy hour啤酒、house wine 有discount ;加埋喺27樓頂樓唔洗吸廢氣,望下山頂又望下(好少好少)維港咁,但影出嚟嘅背景真係可以幫大家扮下遊客當去左旅行😇~打返個和啦都值得一去既