2016-02-25 2343 瀏覽
當年在京都品嚐過後 印象難忘 難忘在其味道 更甚既係店內外環境 知道香港店會開舖 都了解到會大排長龍所以開舖幾個月才去朝聖11點前到 等左15分鐘左右先入到去就坐入到去第一時間緊係問下限發既抹茶蕨餅啦好采 仲有 留一份先!! 抹茶腐皮烏冬定食 包括左抹茶啫喱紅豆丸子 - 抹茶啫喱好滑 入口柔軟有咬口 紅豆蓉甜度適中 配合埋彈牙丸子一齊食 上佳配搭漬物牛蒡 - 牛蒡爽口入味 開胃餐前小食紫菜飯 - 米飯粒粒分開 珍珠米彈牙 清淡之算 可以配合牛蒡一齊食抹茶烏冬 - 幼身烏冬麵 食落似拉麵 彈牙唔會過熟 抹茶味有但唔算太重 腐皮幾好食 甜甜地幾入味抹茶芭菲其中一款知名度最高的抹茶產品 無他 樣靚身材正 有內涵 由抹茶蛋糕 紅豆 抹茶啫喱 丸子雪糕 炸米等一層層以透明杯好似藝術品一樣展示在面前 何不心動?!甜度不高 但口感複雜配合抹茶的美味 必吃!人氣以及限量之選 蕨餅每日限售 所以係先到先得的配合沖繩黑糖醬 或者 抹茶糖醬黑糖稍甜 抹茶醬個人比較喜歡入口慢慢溶化的質感 好幸福 有點思念京都氣息 堂食位置很寛敞 足夠空間感 而且和式設計 令客人交談很放鬆 景致開楊 有一種人在外地的感覺
當年在京都品嚐過後 印象難忘

難忘在其味道 更甚既係店內外環境

知道香港店會開舖 都了解到會大排長龍

所以開舖幾個月才去朝聖
11點前到 等左15分鐘左右先入到去就坐
入到去第一時間緊係問下限發既抹茶蕨餅啦

好采 仲有 留一份先!!
抹茶腐皮烏冬定食

漬物牛蒡 - 牛蒡爽口入味 開胃餐前小食

抹茶芭菲

其中一款知名度最高的抹茶產品

甜度不高 但口感複雜配合抹茶的美味 必吃!
人氣以及限量之選 蕨餅

堂食位置很寛敞 足夠空間感 而且和式設計

令客人交談很放鬆
景致開楊 有一種人在外地的感覺
2016-02-11
15 分鐘 (堂食)