2021-05-16 3318 瀏覽
以往一向對Queen’s 都有信心。但今晚我哋三個人好失望。三個湯。弟弟的洋葱湯正常,只係稍鹹。我嘅周打魚湯,竟然一舊魚都冇,而且似係忌廉菜粒湯多啲。同部長講,佢幫我跟廚房check過之後發現原來已經賣剩尾。提議我轉過另外一個湯。我唯改點羅宋湯。但我真係冇諗過件事會咁樣發生。爸爸的牛尾湯亦都是一點牛尾/牛肉都冇。而且偏鹹。未上桌前亦見湯已溢瀉於碟邊,但侍應當睇唔到。照上桌。唉。蝦多士一般般。爸爸話佢食其中一塊好似唔覺有蝦!🙈雜肉冷盤是我們必食。今次都算沒有令人失望。中規中矩。俄國牛柳絲飯就最正路。牛肉夠軟琳,個汁好味。只是啲配菜粟米有點千差。甜品選擇唔多。雪糕蘋果批都唔錯。但係唔明白點解要用朱古力雪糕而唔係雲呢拿雪糕?咁嘅價錢,咁嘅質素……我諗好耐都唔會再幫襯啦。

三個湯。弟弟的洋葱湯正常,只係稍鹹。
蝦多士一般般。爸爸話佢食其中一塊好似唔覺有蝦!🙈

雜肉冷盤是我們必食。今次都算沒有令人失望。中規中矩。

咁嘅價錢,咁嘅質素……我諗好耐都唔會再幫襯啦。