2024-03-09
今晚揀左 1 間新餐廳 - 明廚試試 !! 位置好方便 😆😆 係時代廣場附近 ~涼拌花甲 ($198)花甲去咗半殼 , 食嘅時候好方便 ~ 每隻都浸滿醬汁 😌😌 味道豐富 , 酸酸甜甜 , 有少少泰式風味 , 辣辣地 , 鹹鹹地 , 送飯一流 ! 每隻花甲都好飽滿 , 乾淨冇沙 ! 👍👍油鹽焗香港火焰奄仔蟹 ($588)店員會喺你面前淋上火酒 , 即席點火 😱😱 火光熊熊 , 好有氣勢 😆😆 勁有儀式感 !! 奄仔蟹睇圖都見到好多膏 , 蟹膏好軟滑同香濃 😋😋 蟹肉食落鹹鹹地 , 呢個煮法唔會搶左蟹嘅鮮味 , 唔錯 !鬼火深喉賴尿蝦 ($488)斑馬賴尿蝦係我嘅自愛 ❤️❤️ 店員好好 , 會幫你拆肉 ! 呢個菜式用咗類似避風塘嘅方法去整 ! 中間好多膏 , 好好食 , 最好食就係不停啜個殼啲味 !! 好惹味 !! 1 隻真係唔夠喉 😏😏整體黎講 , 食店座位好闊落 , 座位之間都有垂簾分隔 , 私隱度大增 , 服務又好 , d 茶都好好飲 , 食物好食又精緻 , 推介大家嚟試吓 !! 👍👍👍
花甲去咗半殼 , 食嘅時候好方便 ~ 每隻都浸滿醬汁 😌😌 味道豐富 , 酸酸甜甜 , 有少少泰式風味 , 辣辣地 , 鹹鹹地 , 送飯一流 ! 每隻花甲都好飽滿 , 乾淨冇沙 ! 👍👍 油鹽焗香港火焰奄仔蟹 ($588)
鬼火深喉賴尿蝦 ($488)
斑馬賴尿蝦係我嘅自愛 ❤️❤️ 店員好好 , 會幫你拆肉 ! 呢個菜式用咗類似避風塘嘅方法去整 ! 中間好多膏 , 好好食 , 最好食就係不停啜個殼啲味 !! 好惹味 !! 1 隻真係唔夠喉 😏😏 整體黎講 , 食店座位好闊落 , 座位之間都有垂簾分隔 , 私隱度大增 , 服務又好 , d 茶都好好飲 , 食物好食又精緻 , 推介大家嚟試吓 !! 👍👍👍