2024-10-17
#旺角美食 #小蓮星呑食旺角🔻 唐坊火鍋私房菜 旺角彌敦道558-560號譽發廣場23樓/🩵2人套餐 $788/🧃2人刺身拼盤有三文魚、八爪魚等貝類,仲有好耐都冇見嘅希靈魚,三文魚係厚切嘅,非常鮮甜肥美,質素絕對唔差過日本菜餐廳/🧃煲冬瓜瑤柱美腿鍋有四個鍋底選擇,揀咗呢款清甜清熱嘅煲冬瓜鍋底,一上枱店員就叫我哋飲咗個湯先,冬瓜嘅清甜配上瑤柱同埋金華火腿嘅香味,超正/🧃2人海鮮盤呢個海鮮款超正,隻蚌超級大隻,同一隻拳頭差唔多,店員話大約2分鐘就食得,粒蚌肉好厚肉,啱啱熟嘅時候食落口真係充滿鹹香嘅海水味同埋海鮮嘅甜味。鮑魚都好新鮮,爽口彈牙。仲有隻海蝦,手掌咁長,一樣係好高質。/🧃手切特級牛(細)雖然係細份,但係完全足夠兩個人食,雪花好靚好均勻,大約放落去10秒左右,食得,非常嫩滑同埋充滿牛味/🧃韭菜餃及蟹肉餃韭菜餃嘅韭菜香爆棚,鍾意食韭菜餃嘅朋友唔好錯過,蟹肉餃就豬肉味濃啲,然後食到淡淡嘅蟹味
🔻 唐坊火鍋私房菜
旺角彌敦道558-560號譽發廣場23樓
🩵2人套餐 $788
🧃2人刺身拼盤
🧃煲冬瓜瑤柱美腿鍋
🧃2人海鮮盤
🧃手切特級牛(細)
🧃韭菜餃及蟹肉餃