2024-07-11
一早bookmark左呢間餐廳,因為覺得好靚,食物又吸引,座位都舒適闊落,好啱同朋友黎食飯傾計打卡。 選擇種類都多,樣樣都吸引,我地就叫左啲share黎食。 烤牛肉紫菜包飯($92):韓國經典菜式,大大件,份量又多,色彩繽紛,烤牛肉幾好味,唔會韌,調味啱啱好,同蔬菜配搭很有層次,很滋味。 半半炸雞~洋蔥汁和蒜香蜜糖味($155):炸雞外皮酥脆,裡面多汁鮮嫩,洋蔥汁嗰款真係有洋蔥舖面,而且比較少餐廳有呢個口味,值得一試蒜香蜜糖,甜而不膩,帶有一點微微的蒜香。仲會配埋粗薯條,配有兩款醬汁可以點,很滋味。 黑麻麻之戀蛋糕($68):最喜歡黑芝麻cream,非常美味,亦有很多朱古力碎增加口感,黑芝麻香氣濃郁,中間夾有生果就不覺膩。伯爵茶布甸牛角包窩夫($145):不知何時開始喜歡了伯爵茶的甜品, 布丁有很香伯爵茶味,亦很嫩滑,牛角包窩夫酥脆可口,內裡鬆軟香甜。 濟洲柑橘梳打($52):上網見呢杯好靚,仲有柑橘切片,所以就點了, 柑橘味,清新又甜,配上梳打水清涼解渴。 艾草鮮奶($48):艾草味略似綠茶,與鮮奶非常配搭,我也是第一次飲,很有驚喜。
選擇種類都多,樣樣都吸引,我地就叫左啲share黎食。
烤牛肉紫菜包飯($92):
半半炸雞~洋蔥汁和蒜香蜜糖味($155):
蒜香蜜糖,甜而不膩,帶有一點微微的蒜香。
仲會配埋粗薯條,配有兩款醬汁可以點,很滋味。
黑麻麻之戀蛋糕($68):
伯爵茶布甸牛角包窩夫($145):
濟洲柑橘梳打($52):
艾草鮮奶($48):
艾草味略似綠茶,與鮮奶非常配搭,我也是第一次飲,很有驚喜。