2024-09-27 192 瀏覽
第一次去Airside個food court度食嘢,人流多亦難搵位。見到近入口有呢一間台灣嘢諗住試吓咁啦。睇餐牌啲相正正常常咁,就嗌咗個鹽酥魷魚肉燥飯,加個台式飲品。個飯嚟到已經嚇一跳,完全唔係鹽酥魷魚個樣,個炸皮厚到成塊麵包皮咁,仲要唔脆得個硬字,亦都完全冇椒鹽味,好難食。未講完,炸皮入邊嘅魷魚細到攝牙罅都唔夠,大家可以睇吓張相,唔講以為今日我生日呀咁大條。同埋我已經係一出餐即刻攞都可以攤到凍晒咁。戲肉嚟啦,杯嘢飲叫芝士苺苺,諗住都係果汁類實冇死啦。嘩飲一啖嚇死,唔講以為飲緊牙膏,嗰浸化學味同細個用啲水果味牙膏一模一樣,個奶蓋都得個甜字完全唔好飲。重點係呢支野竟然跟餐都要加$20,最後呢餐咁嘅嘢竟然都要成$80🫨🙏🏼。

2024-09-13
10 分鐘 (堂食)