2021-01-28
🍔 Mission Impossible 素肉漢堡飽 @ Dockyard 🍔 •因為在下就嚟生日,今日好耐冇見嘅兩位閨密就約咗我出去Dockyard食嘢。枱同枱之間隔好遠,起碼幾米。本身張方枱又大,我同對面坐低嘅朋友距離都已經有1.5米 😂。我喺 Lab度叫咗 impossible Burger,佢中間有牛油果醬、菜、烤甜椒同Impossible meat。個飽味道係唔錯,配料同醬汁都好味。上次食Beyond meat,已經覺得好似肉,但仲接受到。今次呢個Impossible meat,對我嚟講實在有點太太太似肉了,咬落去仲有 D 紅色同肉汁,其實真係有開始接受唔到 😅。不過如果佢可以吸引多啲人開始食素都 ok 嘅,起碼少咗動物受傷害吖嘛。Dockyard 嘅環境唔錯,幾個人揀不同國家菜式都得,用電話落單後有人送嚟,唔洗自己走嚟走去,服務非常好又坐得舒服嘅酒店 Foodcourt。