2024-11-08 0 瀏覽
Cafe 主打非洲菜式,香港好少有得食咁正宗嘅非洲菜,值得到訪。SHAKSHUKA 北非蕃茄蛋2隻水煮嫩蛋配蕃茄粒和香料,微辣惹味,同多士一齊食,體驗北非獨特的風味 。SO Meaty Sandwich肉類可以揀叉燒、南非香腸、雞肉,我就揀咗最穩陣嘅雞肉,多到一咬就爆餡,醬汁少少辣,吃得過癮。另外,我仲升級咗做bagel,頗有嚼勁,回彈的口感,味道層次豐富。今次order咗Special Latte系列~紅絲絨拿鐵,帶有淡淡紅菜頭的味道,健康清新,最緊要係杯coffee好靚,係迷人嘅粉紅色💕肯亞抹茶拿鐵,淡雅的抹茶香氣,風味強勁扎實~夜晚仲有活動,要提下神,就order咗多一杯single origin coffee latte,啲豆嚟自烏干達,令我更能欣賞到呢個產區嘅風味。有層次感,厚重的質感,低沉的~

SHAKSHUKA 北非蕃茄蛋

SO Meaty Sandwich

今次order咗Special Latte系列~

肯亞抹茶拿鐵,淡雅的抹茶香氣,風味強勁扎實~