韓國美食似乎有股魔力,總係令人難以抗拒。前陣子先食完韓國炸雞,今晚又再決定光顧韓國餐廳,不過不過今次唔係炸雞,而係烤雞!餐廳環境寬敞,裝修簡潔得嚟帶時尚感。枱與枱之間都算闊落,又坐得舒服。店內設有意大利火山岩烤爐,非常特別。用呢種烤爐嘅好處就係不經油炸,但烤雞外皮卻可以做到香脆、肉質保持嫩滑嘅效果。除咗多款口味的烤雞、韓式鍋物外,仲有pizza提供。我哋揀咗BBQ味嘅烤雞。烤雞賣相十分吸引,份量係一整隻雞。烤雞表面沾滿BBQ醬,一口咬落去,外皮焦脆,薄薄嘅雞皮只係帶些少脂肪,唔會好油膩。而且肉質好嫩,BBQ味甜中帶辣,好入味!就算雞胸肉嘅部分,都唔算嚡口。貼心嘅係,餐具備有鉗同埋叉。用鉗輔助將肉撕開,好方便。另外,侍應亦送上一小碟酸甜蘿蔔小食,好開胃。我哋亦叫咗魚糕湯,份量同樣十分大,滿滿一整鍋不同款式嘅魚糕。呢兩款嘅魚片同魚捧size係特別大,侍應主動幫我哋剪開一片片,方便進食。湯底用咗白蘿蔔同埋蔬菜去熬,好鮮甜。魚糕方面,魚肉都算彈牙,不過食咗4、5款,除咗其中1款有餡之外,其他嘅味道同口感唔會有好大分別。小結:侍應服務好好,韓籍老闆娘雖然唔識廣東話,但會主動用英文同我哋傾吓計,好

店內設有意大利火山岩烤爐,非常特別。
除咗多款口味的烤雞、韓式鍋物外,仲有pizza提供。
BBQ Chicken
我哋揀咗BBQ味嘅烤雞。烤雞賣相十分吸引,份量係一整隻雞。
Assorted Fishcake Tang
小結:侍應服務好好,韓籍老闆娘雖然唔識廣東話,但會主動用英文同我哋傾吓計,好nice。我同朋友兩個人食,雖然只係叫咗兩樣食物再加啤酒,唔算好多,但份量大,而且烤雞的確做得相當唔錯,所以下次都係搵多幾個朋友仔嚟食,可以試多幾款烤雞,又可以試下個韓式Pizza。
2016-03-01