2023-09-20
韓國燒烤放題, 總令我們心動 !今日同朋友放工後, 去北角 高麗軒韓國餐廳, 這餐廳歷史尤久, 始於 1976 年, 有信心保證!餐廳門面闊, 在門外先看餐牌, 有分段放題資料, 價錢合理.餐廳面積大, 韓式裝修,座位多, 卡位, 長桌好寬敞. 放題包括自助飲品, 有果汁, 汽水. 也有韓式罐裝飲品, 大家可以開懷任飲.另設熱飲及茶水. 雪糕柜內, 雪糕隨意任食. 我們取了飲品, 又見 藍妹啤酒 $20/罐, 買二送一, (燒烤最佳拍檔) , 忍不住這好抵價, 我們再叫了藍妹啤酒! 涼冰冰 !檯面很闊, 燒烤爐內設抽風, 清潔整齊. 餐牌食物有好多選擇, 任食燒肉, 海產, 還有韓式煎餅, 炒菜, 一品料理, 湯同石鍋飯........, 放題時限 90 分鐘, 大家努力食. 肉類海產種類好多, 升級推薦加 $38 可以食雪花牛, 帆立貝, 帶子, 法式羊架... ..看來真合心意用 QR Code 點餐, 先來了韓式泡菜, 豆芽, 菠菜, 醃青瓜, 魚仔, 好吸引, 味道亦唔錯, 開胃好食.開爐了, 食物擺到張台滿滿. 有雪
今日同朋友放工後, 去北角 高麗軒韓國餐廳, 這餐廳歷史尤久, 始於 1976 年, 有信心保證! 餐廳門面闊, 在門外先看餐牌, 有分段 放題資料, 價錢合理. 餐廳面積大, 韓式裝修, 座位多, 卡位, 長桌好寬敞. 放題包括自助飲品, 有果汁, 汽水. 也有韓式罐裝飲品, 大家可以開懷任飲.
牛仔骨, 有小小肥肉, 系我鍾意肥瘦程度. 抽風幾好, 無油煙味, 食物再齊齊燒, 牛/豬, 燒得香口, 肉汁仍豐富.
雞翼醃得入味, 已開邊, 燒烤更方便. 豬頸肉爽脆彈牙, 調味濃厚. 去頭大蝦, 帆立貝, 帶子, 魚柳, 肉質鮮明, 有質素.
帆立貝, 帶子, 好鮮甜. 鯖魚, 好大條, 啖啖肉.