2022-11-21
星期日同為食媽咪去咗旺角行街,經過朗豪坊Lab10呢間無煙韓式燒肉店,媽咪俾佢實驗🧪室咁既裝潢吸引左入去🤣(其實應該係呢個牛魔王🧛♀️俾燒肉放題既menu吸引吧😂)90分鐘放題我地叫左安格斯supreme set,店員細心介紹menu💬安排首先送上”安格斯牛肉拼盤”同”韓式梨汁牛五花” ,每個款式先試一試,再揀自己鍾意嘅encore👍🏻 重教我地用QR code加單📲拼盤 7款牛部位包括牛舌、牛板腱、西冷、牛仔骨、牛肩肉等…睇落好新鮮,慢慢放落烤盤即燒即食,媽咪食得好開心😁 佢最鐘意食牛板腱,我就覺行牛仔骨最軟滑好味🤤韓式梨汁牛五花用左甜甜地既梨汁腌制,牛五花我地又係第一次食,好有驚喜🤩肉香被果汁加持,唔使點燒汁都好好味💓💓薄薄地燒一燒就食得,真係一個人都可以食哂成碟🤣🤣食左一轉肉,我地係自助區又攞左一轉,要燒既有翠玉瓜、茄子、粟米、菇🍄…熟食方面有沙律、炸雞肉、炸飯團、薯條、泡菜等等…甜品🍮綿花糖同brownie都係任攞🧁🍬🍭另外係set入面既其他肉類同海鮮蔬菜同飲品都可以任點。我哋重試左韓式甜辣雞翼、豬五花、蝦🦐、鱿魚、廣島蠔……好滿足飲品除左汽水之外,重有幾款特式梳打,我哋分別叫
飲品除左汽水之外,重有幾款特式梳打,我哋分別叫咗熱情果同西柚梳打,重可以跟個人喜好揀甜度同冰量,好貼心🥰
呢度坐得舒服又食得我哋兩個好滿足😌😌最緊要係「無煙燒烤」真係做到食完都唔會成身燒烤味🤗🤗
重留意到餐廳門口有部夾波波機,店員介紹原來係4周年夾波波遊戲,每個波入面都有獎品,重有機會夾到一折優惠🎉🎊