2024-06-16
終於可以來試下呢間米芝蓮印度菜🥳空間感很夠安排坐係窗邊好chill ~ 好好陽光☀️baked samosa 好驚艷既前菜咬開有肉既感覺但其實係素菜,用大樹菠蘿整!個味好夾,加埋yoghurt 更好食!no.1 必叫👍🏻👍🏻chaat tandoori 咩都想試下不如叫拼盤lamb chop - 好有印度既感覺,重香料加羊so味😂唔講得笑;好嫩😗😗三文魚做好滑,又係有記憶點old delhi butter chicken 又係推介菜主打係蕃茄汁底,同平時好creamy 既感覺好唔同cheese & chili naan辣味比較搶配butter chicken 有d太搶fo 不過都好煙韌、出色既golden chai masala 係一個表演即場拉到好高😂😂😂😂利害;全數跌入杯中🤡甜品太激進😂而我太保守大概主體係芝麻雪糕而入面有好似米粉👾👾hahaha 總括呢餐飯好愉快靚位,海景,陽光,友善的員工,美食 ❤️❤️❤️take my money 😂呢度既menu keep 住會轉應該係想保持新鮮感但前提係;我都訂唔到位😹😹😹😹what a lunch #chaat#rosewoodhongkong
空間感很夠
安排坐係窗邊好chill ~ 好好陽光☀️
baked samosa
好驚艷既前菜
咬開有肉既感覺
但其實係素菜,用大樹菠蘿整!
個味好夾,加埋yoghurt 更好食!
no.1 必叫👍🏻👍🏻
chaat tandoori
咩都想試下不如叫拼盤
三文魚做好滑,又係有記憶點
old delhi butter chicken
又係推介菜
主打係蕃茄汁底,同平時好creamy 既感覺好唔同
cheese & chili naan
辣味比較搶
配butter chicken 有d太搶fo
不過都好煙韌、出色既
golden chai masala
大概主體係芝麻雪糕
而入面有好似米粉👾👾
hahaha
總括呢餐飯好愉快
靚位,海景,陽光,友善的員工,美食 ❤️❤️❤️
take my money 😂
呢度既menu keep 住會轉
應該係想保持新鮮感
但前提係;我都訂唔到位😹😹😹😹
what a lunch
#chaat#rosewoodhongkong#Michelin#lunch#hongkong#hkfoodie#foodiehk#bakedsamosa#hkgirl#girlhk#letsgoeat