2019-10-18
今日突然好想食台灣野,就同左朋友黎左呢間九份十份。一入到去,店員即刻好好禮貌咁帶我地入座,仲介紹我地有咩好食,真係好好!而且呢到裝修得都好靚,係到食野都開心啲。睇一睇menu,聽閒呢到既鹽酥雞係一流,就同朋友決定左一於試下!最後我地叫左牛燒牛肉麵、綜合滷味肉燥飯、鹽酥雞、麻醬粉皮、薑母茶同冬瓜茶。先講牛肉麵,啲牛肉好軟身,一啲都唔會硬,仲要成個湯底都係牛肉味,好高質!其次係滷味飯,有肉燥、腎、雞翼、鴨舌、豬大腸同豆腐。滷水勁入味,尤其係豬大腸同豆腐,真係會食極都唔夠喉,而且份量都好多,好抵食!店員仲好好服務,主動問我地要唔要碗仔!黎到我最期待既鹽酥雞,呢到最特別既係仲有好多款調味料揀,絕對唔會食厭呀!啲雞炸得好脆,睇得出係即製,而且啲雞都好有雞味,完全唔似冰鮮雞咁無晒味!我就最中意食個梅子粉,加落啲雞到食,真係世界級!仲有個麻醬粉皮,麻醬入面有啲wasabi味,好特別,第一次食,有驚喜!最後值得一提既就係個冬瓜茶,味道好classic又唔會落太多糖,推廌!為左呢到既鹽酥雞,我一定會再黎食!
為左呢到既鹽酥雞,我一定會再黎食!