餐廳: 富臨漁港
資訊:

餐廳: 富臨漁港
資訊:

2020-01-09 663 瀏覽
之前同朋友喺屯門工廠區做完運動之後,又攰又肚餓,想揀個舒舒服服嘅地方坐。所以最後放棄咗喺大排檔度食小菜,上咗喺建榮工業大廈1樓嘅富臨漁港食晚飯,一入到去見到佢做緊推廣:138蚊斤阿拉斯加長腳蟹,我哋毫不猶疑就揀咗隻四斤嘅長腳蟹四個人食。仲點咗唔同嘅小菜,包括:海鮮粉絲煲,雜菜煲,東坡肉同炸豆腐等等。小菜到齊之後大概十分鐘,主角長腳蟹終於到咗喇! 職員仲好細心幫我哋將隻蟹拆開曬,等我哋篤出嚟已經可以食到啖啖肉又新鮮嘅蟹棒,食完之後真係覺得要揀者更加大嘅鞋蟹。至於啲小菜都係預期之內,唔係好好味,東坡肉得六七片薄薄咁樣,唔夠喉, 雜菜煲嘅菜亦都煮得唔夠林,粉絲海鮮煲嘅粉絲都硬硬地嘅感覺 ,下次朋友都話選擇去食番大排檔好過。。。。
2019-10-31