2023-11-29
多謝朋友仔帶我來仙后餐廳慶祝生日🎂仙后餐廳復古華麗👑🤩裝潢是走懷舊復古風🚪由內至外都落足心思去佈置💕古典優雅 華麗感十足🤩👑’𝒜𝓃 𝒜𝒻𝓉𝑒𝓇𝓃𝑜𝑜𝓃 𝒾𝓃 ℛ𝒾𝓋𝒾𝑒𝓇𝒶‘ 𝒯𝑒𝒶 𝒮𝑒𝓉 👑選用復古木盒盛載,設有10款精緻鹹甜點鹹點:🥪香脆慢煮洋蔥,黑橄欖🧅:佈滿甜甜的慢煮洋蔥🧅,加入鹹鹹的黑橄欖味道可以咁夾,餅底咬落好脆口脆炸雞豆蓉,雜菜粒,羅勒🧆:外層炸得香脆,內餡裝著滿滿的雞豆蓉,雜菜,蕃茄粒🍅岩岩好中和返油膩感青瓜三文治,晶鑽魚子醬,蟹肉,橘子🥪: 青瓜切到好幼薄,表面以魚子醬做點綴,麵包好軟熟,中間夾住一絲絲蟹肉超爆餡,但唔太食得出蟹肉味道香脆法國麵包,蕃茄醬,布拉塔芝士,聖丹尼爾火腿🌮:烘過麵包片舖上大大片的火腿帶點鹹香甜點:🍰黑醋草莓撻🍓:士多啤梨切到好薄片,配埋黑醋及吉士醬酸酸甜甜好開胃,而且餅底好鬆化法式奶油酥餅,橙酒吉士醬🍊:有少量橙酒吉士醬食到清香的橙味但無酒味,千層酥餅咬落超級脆口瑪莎拉酒燉蛋,咖啡酥🍮:燉蛋入口幼滑且蛋香十足,帶出陣陣酒香味,中間有一塊蛋糕仔,類似𝒯𝒾𝓇𝒶𝓂𝒾𝓈𝓊果種,加上咖啡味餅乾碎作泥土,仲有粒粒脆米更有咬口反烤蘋果撻,馬達加斯加雲呢嗱
仙后餐廳復古華麗👑🤩
裝潢是走懷舊復古風🚪
由內至外都落足心思去佈置💕
古典優雅 華麗感十足🤩
選用復古木盒盛載,設有10款精緻鹹甜點
鹹點:🥪
甜點:🍰
反烤蘋果撻,馬達加斯加雲呢嗱忌廉🍎:粒粒蘋果香甜,餅底牛油曲奇好鬆化
閃電泡芙,菠蘿果蓉醬🍍:充滿左菠蘿粒同吉士醬,酸酸甜甜
自家製冬甩,青檸果醬🍋:冬甩圓碌碌的造型,口感與牛脷酥有啲類似,配搭青檸果醬酸酸甜甜,味道好清新開胃
ℛ𝑜𝓈𝑒 𝒯𝑒𝒶 / 𝒞𝒶𝓂𝑜𝓂𝒾𝓁𝑒 𝒯𝑒𝒶☕️🫖
ℋ𝒾𝑔𝒽𝓉𝑒𝒶最好配返壺熱茶慢慢嘆🫖,揀左玫瑰花茶及洋甘菊茶,兩者都散發出淡淡的茶香,用古典優雅茶具馬上覺得自己成為貴婦🤣
整體食物造型方面不錯,呢份𝒜𝒻𝓉𝑒𝓇𝓃𝑜𝑜𝓃 𝒯𝑒𝒶 𝒮𝑒𝓉的甜點做得唔會太甜,但味道方面變化不大,都是酸酸甜甜的感覺,但環境真係好靚好高質,適合喜歡影相的朋友仔來打卡,提提大家下午茶只限於星期六日及公眾假期供應,每日限量20份,記得係網上預早訂位❣️