當晚8點入座,入座前特意問咗門口侍應有冇用餐時間限制同另一位女侍應有無切餅費,當時門口侍應回覆冇用餐時間限制,而女侍應話要再確認吓有冇切餅費先,後來該女侍應向我哋其中一位朋友方向展示❎手勢,怕有誤解,決定問多一次有冇切餅費,而最後該女侍應回覆:「無問」,於是乎我地一直等佢確認。等到咁上下,見佢冇任何更新,我哋已經有好禮貌再問多次有冇切餅費。呢個時候個女侍應突然好大聲咁話:「冇,咪問咗三次囉。」由於佢一直都冇比確實答案,對於佢突如其來既無禮對待,我哋都有啲詫異同無奈,但亦唔想係餐廳嘈,所以諗住食埋飯就算。🫥後來有個海南雞飯(配湯)嚟到,一位男侍應直接扔落張枱度表示:「冇晒湯啦」,然後就轉身走,完全冇諗過比任何代替品或者提供後續安排。按常理本身價錢就係包括飯同埋湯,冇咗湯唔係應該要俾番代替品/有其他補償,而唔係通知一聲就算。🫠到最後我地無係餐廳切蛋糕,因為唔想再受氣食野,臨尾時,女侍應再補句:「今日有嘅野唔代表將來都係咁,今日冇,下一次就可能有。」感覺果下女侍應零禮貌、零服務可言😡最後野食到齊時(20:45)話夠鐘last order,然後未到9點半就已經收晒我哋所有嘢。需要閂門想早啲執嘢

最後野食到齊時(20:45)話夠鐘last order,然後未到9點半就已經收晒我哋所有嘢。需要閂門想早啲執嘢係可以理解,但點解唔係一開始入座前講明仲有45分鐘就last order? 最後想講絕對冇下次,星期六夜晚呢啲時間都可以有一半係空座,完全明白點解。真係比錢買難受!😡