2022-07-08 56 瀏覽
唔知幾時旺角新開左間餐廳,成日都見到佢排長龍,今日平日咁岩見到難得無人排,即刻拉埋朋友都試下係咪咁正入到去坐低先發現原來呢間餐廳老細都係教徒,心諗會唔會淨係玩gimmick野唔好好整野食,擔心會中伏呢到手機落單,野食選擇唔叫好多,但望落都吸引朋友叫左個鯖魚定食,賣相好靚好有日本食野feel,睇見都食指大動鯖魚一啲都唔腥,好入味,又唔會煎到好硬,仲有wasabi點黎食,好新奇得意,但原來都幾夾糖心蛋亦煮得岩岩好,蛋黃勁靚,入口甜甜地,好食我就叫左個和牛Combo,唔係講笑真係食到哇一聲!尤其是和牛三文台,首先和牛係炸過黎,入面都仲keep到五成熟,真正外脆內軟,牛味勁香濃,配上同樣極之脆身、咬落有聲既多士,可以話係人間極品可惜一個combo套入面得兩件,食十件都未夠喉!和牛飯對比起三文治自然就比下去,但依然不失風味。牛肉汁唔算多,唔會好似某連所牛肉飯專門店咁浸到變左湯飯咁飯亦用左珍珠米,粒粒分明好有口感,高質決定左要再黎瘋狂食和牛三文治!無得輸!

呢到手機落單,野食選擇唔叫好多,但望落都吸引

朋友叫左個鯖魚定食,賣相好靚
好有日本食野feel,睇見都食指大動

糖心蛋亦煮得岩岩好,蛋黃勁靚,入口甜甜地,好食

可惜一個combo套入面得兩件,食十件都未夠喉!

飯亦用左珍珠米,粒粒分明好有口感,高質

決定左要再黎瘋狂食和牛三文治!無得輸!