2021-11-12
#偽韓國之旅 Annyeonghaseyo! 今晚同 oni 去食韓燒預先book左7點,餐廳越夜越多人,都好多外國人黎食一坐低有3碟小菜,泡菜真係好好味😋 就咁食得又得,用生菜夾住食都得,生菜好乾淨爽口👏🏻食完仲可以refill 😚我哋兩個人叫左🥩壹頭牛 소한마리 Beef Set $520呢個餐已經夠兩個人食(壹頭豬都係二人份量),如果冇乜idea食乜,叫呢個set就岩晒. 入面有喜來烤肉/牛五花/牛頸/牛肋骨肉/烤調味牛排骨/4片瓜我最鍾意係牛肋骨肉,牛味好出,同埋因為有啲厚度,我呢啲慢手慢腳既人都無咁易overcook 🤣牛五花就比較肥,牛油一路燒一路流出嚟,超香呀! 牛頸都唔錯喜來烤肉砌到成朵玫瑰🌹 唔捨得整散佢,呢個係薄切唔太肥既牛肉片,份量好多好扺食😎食到咁上下肉就可以烤埋D瓜, 中和下,燒淋左熱辣辣都唔錯😋🍳爐邊烤蛋都係韓燒signature, 一邊係芝士蛋另一邊係泡菜蛋,一樣有得無限refill (我哋都refill 左一邊蛋) 我覺得個蛋最好岩岩熟就即刻剷起晒黎食,咁樣先最滑🍧 食完晒之後記得要留時間食韓國雪條,每人有一支架!私心推介芒果同蜜瓜味👍🏻 店員見到我哋個
Annyeonghaseyo! 今晚同 oni 去食韓燒
預先book左7點,餐廳越夜越多人,都好多外國人黎食
我哋兩個人叫左
🥩壹頭牛 소한마리 Beef Set $520
壹頭牛
牛五花就比較肥,牛油一路燒一路流出嚟,超香呀! 牛頸都唔錯
食到咁上下肉就可以烤埋D瓜, 中和下,燒淋左熱辣辣都唔錯😋
我覺得個蛋最好岩岩熟就即刻剷起晒黎食,咁樣先最滑
👍🏻 店員見到我哋個鐵板好多燶,主動幫我哋換😚
👍🏻加配菜時,店員服務態度非常好,第二轉refill既質素同第一次一樣咁好
👍🏻每枱都有消毒啫喱, 成包紙巾, 幾張濕紙巾,有時食得亂盡即刻都拎到野黎抹手
💡樓下有佢自己既超市仔,拎住食嘢張單落樓下買嘢有9折
======================