早喺好多年前,細細個已經知道呢度係食堂,午飯時間聽啲長輩講好多人黎食,近幾年佢又重新裝修,曾經完全冇嘢食,不過佢又開返啦。 酒店LG的地方。入麵食肆有好多間,今次就食越南嘢。特式牛肉河, 大件事, 冇諗過咁大,玩命,明明喺越南食細細碗,一個人可以四至五碗。入面真係有唔同種類嘅牛,不過最驚喜嘅係有牛白肉。另外,我覺得做得唔錯嘅就係手打牛丸。越式大蝦柚子沙律, 又一玩命之旅,估唔到勁大份 。 菜洗得夠乾淨,蝦分量又多,完全冇得輸。點咗炸牛油雞翼同埋炸蝦餅。 一定超級喜愛,外皮炸到脆卜卜。 雞翼內裏仲有肉汁,蝦餅彈牙爽口,唔知係唔係因為喺酒店嘢,味道都好似更加出色。最後飲品, 簡簡單單原個椰青。今次最大嘅感受真係好似題目咁講,食到飽食到滯都離開唔到越南,太滿足啦, 明明兩個人叫嘢,我相信四個人食,都夠飽。

入麵食肆有好多間,今次就食越南嘢。

最後飲品, 簡簡單單原個椰青。

• 特式牛湯粉
  • 炸蝦餅