2024-03-26
朋友話好好耐冇見約出嚟食餐飯🤗知道我喜歡食牛🐮所以約咗去尖沙咀香香官煮打邊爐🤩因為冇時間限制又可以慢慢傾下計👍香香官煮裝修都幾靚走宮廷風🤩門口張大龍椅仲可以打卡影相😊用餐環境乾淨舒適😍湯底我地叫咗一個花膠雞鍋🐣艾莎公主牛肉寶盒🐮流心芝士鮮蝦丸🦐伊比利亞橡果豬🐷香香響鈴拼盤同埋南非鮑魚😍花膠雞鍋(半隻雞)🐣呢度既雞鍋裡面就有幾件花膠係裡面🤩店員叫我地等湯底煲滾咗飲返碗雞湯先開始打邊爐🤗湯頭飲落濃郁感覺好滋補啊👍雞件入口夠嫩滑🙌艾莎公主牛肉寶盒😍鍾意食牛嘅一定會好滿足😊裡面有有油脂分佈均勻安格斯😊重牛味手切本地牛🐮彈牙新鮮牛展😉爽脆牛黃喉🥳爆汁牛肉粒☺️薄切牛舌花🤩同埋頂級雪花肥牛😊肉質又鮮嫩和口感的豐富😎🦐流心芝士鮮蝦丸以新鮮蝦肉打成內部擁有豐富流心芝士🧀當咬落去時熱騰騰的芝士會溢出來🙌好好食🤤伊比利亞橡果豬🐷其肉質豐腴口感鮮嫩多汁🤩食落仲帶有微妙堅果香味☺️肥瘦均勻一啲都唔覺得肥膩😊香香宮煮響鈴拼盤熱辣辣可即食🤤其中黃金響鈴加入咸蛋黃炸成☺️好香口呀😉另一款就加入湯底5秒索哂啲雞湯就食得🥳南非鮑魚廚師已經切走哂內臟🤗超方便食用😎飲品點左兩杯大hoegaarden🍻同朋友邊傾邊食真係冰涼爽快
花膠雞鍋(半隻雞)🐣
艾莎公主牛肉寶盒😍 鍾意食牛嘅一定會好滿足😊裡面有有油脂分佈均勻安格斯😊重牛味手切本地牛🐮彈牙新鮮牛展😉爽脆牛黃喉🥳爆汁牛肉粒☺️薄切牛舌花🤩同埋頂級雪花肥牛😊肉質又鮮嫩和口感的豐富😎
南非鮑魚廚師已經切走哂內臟🤗超方便食用😎