早幾日一家大細出街玩完諗住搵間日本菜食下點知食到一肚氣食物頗正常,唯獨是服務態度差到極點。招呼入座係一位新員工,服務態度係幾好。最睇唔過眼係一個應該係老闆娘既女人。我地7:20分入座坐係門口7:28點餐 當時餐廳約6張枱有客,唔算多人。等左約20鐘先上一碗豬軟骨飯其實期間餐廳都不斷有人入座,亦都點左餐,但剛入座既客好快就上到菜食完賣單唯獨我地點既餐慢慢上,我地心諗會唔會唔夠人手請人難,可能廚房得一個人上菜會慢啲,飲食都難請人。點知原來係自己諗多左,望下廚房都見到兩個廚師。正常應該係按落單先後次序上菜。點解人地遲來仲上得快過我地。如事者等左超過55分鐘我地就問個新員工點解咁耐都未有壽司拼盤係咪唔記得落單?如果無落單我地就唔要了。跟住新員工走去問個應該係老闆娘既女人,得到既結果係等多五分鐘師傅整緊。60分鐘整一碟16件壽司如果唔講我真係以為我叫左份160件壽司然後應該係老闆娘既女人上菜,跟住我地問佢係咪漏左單點解咁耐既。點知唔問由至可一問把鬼火,佢就同我地講我地跟單做,跟住我地問佢點解隔離枱快過我地,人地都食完賣單,點解我張單既壽司去到最後60分鐘先上,跟住個應該係老闆娘既女人答都唔答我,
早幾日一家大細出街玩完諗住搵間日本菜食下
點知食到一肚氣
食物頗正常,唯獨是服務態度差到極點。
招呼入座係一位新員工,服務態度係幾好。
最睇唔過眼係一個應該係老闆娘既女人。
我地7:20分入座坐係門口
7:28點餐
當時餐廳約6張枱有客,唔算多人。
等左約20鐘先上一碗豬軟骨飯
其實期間餐廳都不斷有人入座,
亦都點左餐,但剛入座既客好快就上到菜食完賣單
如事者等左超過55分鐘
我地就問個新員工
點解咁耐都未有壽司拼盤係咪唔記得落單?
如果無落單我地就唔要了。
跟住新員工走去問個應該係老闆娘既女人,
得到既結果係等多五分鐘師傅整緊。
60分鐘整一碟16件壽司
如果唔講我真係以為我叫左份160件壽司
點知唔問由至可一問把鬼火,佢就同我地講
我地跟單做,跟住我地問佢點解隔離枱快過我地,人地都食完賣單,點解我張單既壽司去到最後60分鐘先上,跟住個應該係老闆娘既女人答都唔答我,光速鼠入廚房推個新人過來,應付我地。咁我地見佢係新人算啦費事鬧佢。
過左5分鐘,應該係老闆廚師整完碟壽司行出來坐係我地對面黑口黑面望住我地。
一家人有老有嫩來食飯都要睇你面色,
其實講真如果當時你講唔好意思廚房無人返工頭先漏左單,我相信我地唔會怪你,但最睇唔過眼你推個新人出來應付我地。仲比面色比我地睇。
食飯食到一肚火無下次。