2019-05-14 491 瀏覽
我每次食西餐都會食steak,而另一半就會食carbonara,每當我地想食steak/ carbonara嘅時候就會諗起呢度!其實我地屋企附近有不少西餐廳,但食過我哋嘅最愛後,都係覺得Gathering最岩我地口味仲記得我地第一次去Gathering分別點左美國安格斯西冷扒配蒜香薯條及卡邦尼意粉,直到今日我哋都冇改變過菜式我通常食steak都要七成熟,佢哋火候控制得好好,唔會好似其他西餐廳咁一係過生一係過熟,而且佢哋嘅steak相對比較重牛味,厚身又有嚼勁。除主菜外,佢哋嘅配菜及薯條都做得好好味,薯條仲要係熱辣辣,所以同其他西餐廳差不多價錢相比下,我一定會揀呢度佢哋嘅卡邦尼意粉亦都令我哋驚喜,煮得好乾身及好有鑊氣,我平時好少食意粉,嚟到呢度都會要求另一半分D比我食除咗食物質素外,侍應都好有禮貌,呢間西餐廳真係值得推薦

美國安格斯西冷扒配蒜香薯條

除咗食物質素外,侍應都好有禮貌,呢間西餐廳真係值得推薦
2019-05-02
美國安格斯西冷扒配蒜香薯條