餐廳: 燒肉LIKE (圍方)
資訊:

2024-04-23 1436 瀏覽
無論邊間分店,只要係晚飯時間經過,都會見呢間燒肉店好多人排隊。趁今日比較早(1730左右)唔使等位,就入咗去試一試🏃🏻‍♀️1️⃣ 坐低之後QR code落單,直接用網上payment付款,亦都見有人行去收銀處俾錢。2️⃣ 基本上就係唔同肉類有唔同部位、克數(gram),唔同配料同份量咁去選擇。有插圖可以睇到賣相。3️⃣ 第一次食叫咗細份豚肉套餐($88/150g),有五花腩、豬頸肉、雞肉各4片,幾好味。包埋泡菜/沙律,仲有一碗無乜味嘅湯😹個爐有幾段火力,如果校4-5,腩肉片快出油好易搶火,食到中間校3已經夠。4️⃣ 我揀咗海苔溫泉蛋飯🍚($18/200g),入面應該有飯素。佢有好幾款醬汁,仲有海鹽之類嘅調味料,夾埋燒肉好好餸飯。5️⃣ 😈食燒肉又點少得啤酒🍺只得一款Asahi super dry($38),罐裝但個蓋可以成個掀起,變咗隻杯咁飲。味道似乎同銀罐Asahi無乜分別(即是正👍🏻),但掀蓋要比較用力,所以都易整瀉。6️⃣ 餐廳整體感覺幾好,好適合一個人去食👍🏻👍🏻
6️⃣ 餐廳整體感覺幾好,好適合一個人去食👍🏻👍🏻