餐廳: 1963 木十豆寸
資訊:

2024-07-26 1512 瀏覽
今晚二人去吃晚飯,一入餐廳就聞到陣古老氣味,有點像跌打酒味。擺設極懷舊,好有趣。點了台式醉雞、蒜炒A菜、櫻花蝦炒飯、新竹炒粉。醉雞冇乜酒香,反而是酸的,是加了醋嗎?好古怪。炒菜正常,味道不錯。櫻花蝦炒飯不是炒飯,是撈飯,濕濕的,完全冇鑊氣,低下仲係油浸的,賣相同味道還可以。新竹炒粉,好多醬油,好鹹,唔掂。最不幸係食完唔夠一小時就開始攪肚痛,痾咗鑊甘。我都有懷疑係咪自己之前食錯嘢,冇理由呢餐咁快有反應,但當我發現肚瀉之後,沖咗五次廁所都沖唔走晒啲浮面嘅櫻花蝦,就知一定係呢餐飯出咗事。
點了台式醉雞、蒜炒A菜、櫻花蝦炒飯、新竹炒粉。
醉雞冇乜酒香,反而是酸的,是加了醋嗎?好古怪。
炒菜正常,味道不錯。
新竹炒粉,好多醬油,好鹹,唔掂。
2024-07-26