2023-10-26
食完覺得俾人呃錢,真係要寫出嚟提吓街坊唔好中伏。我同屋企人第一次試呢間餐廳,叫咗比較穩陣嘅人蔘雞湯飯同海鮮大醬豆腐湯飯。食物一嚟到,完全貨不對版,個人蔘雞好似一碗清湯咁(見圖),同menu上嘅完全兩回事。重點係一條人蔘都冇!一邊食都仲一邊諗會唔會係喺個底到,但食到底都係連條人蔘鬚都冇!其實個碗好細,一眼睇哂~同埋晚餐嚟講,份量絕對唔夠~仲收$98⋯⋯已經唔係多同少嘅問題,係冇!當menu的相片同文字都有時,而真實貨品係冇,其實係違反商品說明條例。至於啲雞,係細雞,好少肉,好似煲咗好耐(因為啲骨一咬就碎),味道普通,主要係味精調味。同華心間韓國嘢比,真係覺得人哋比較老實,起碼有人蔘同有有肉嘅雞。而海鮮大醬豆腐湯飯就係麵豉湯咁嘅味,12蚊店一pack幾包沖水嗰啲麵鼓湯,出面食嘅大醬湯絕對唔係呢種味,不過起碼好過個人蔘雞,叫做有啲雪藏海鮮。大家可以直接睇相會比較客觀,有圖有真相。
大家可以直接睇相會比較客觀,有圖有真相。