2013-10-12 403 瀏覽
第一次寫食評, 多多指教話說有朋友生日, 一行8人訂左檯去位於諾士彿台5樓T2 TAPAS慶祝.唔駛等位, 但食飯時間橦大廈要排隊等LIFT, 因為上面有唔少餐廳.食西班牙菜, 梗係唔少得飲Sangria la. 先黎叫左兩渣, 成2百幾蚊一渣.不過服務員好好人, 話星期四有ladies night, 可以免費飲, 建議可以星期四去樓面人手不足, 好難叫到人, 不過態度都係好好. 冷氣好鬼凍, 座位非常闊落, 但如果一大班人坐長檯好難傾計, 可能聚會就唔係咁適合.講返食物:生牛肉 - 我唔食牛, 朋友既評語係好生 (好古怪既comment)黑毛豬配無花果 - 黑毛豬好香, 配無花果比起哈蜜瓜更加夾香草汁煮蜆 - 蜆肉肥美, 好味炸尤魚 - 好大陣油益味, 無乜特別. 感覺有d o徒錢奶油波菜 - 只係一pat波菜, 我覺得我煮得好食d西班牙海鮮飯- 好味. 一人食得一啖, 要加碼叫多個飯.豬排配炒雜瓜 - 豬排肉汁鮮嫩, 炒雜瓜好淋好味, 仲有d菌墊底. good!海鮮意粉 - 普普通通, 不過不失墨魚汁西班牙飯 - 開頭以為overcook左, 因為d飯痂哂底, 同之前食個個唔同,
第一次寫食評, 多多指教

樓面人手不足, 好難叫到人, 不過態度都係好好.

講返食物:
生牛肉 - 我唔食牛, 朋友既評語係好生
 (好古怪既comment)
黑毛豬配無花果 - 黑毛豬好香, 配無花果比起哈蜜瓜更加夾
黑毛豬配無花果
香草汁煮蜆 - 蜆肉肥美, 好味
炸尤魚 - 好大陣油益味, 無乜特別. 感覺有d o徒錢
奶油波菜 - 只係一pat波菜, 我覺得我煮得好食d
西班牙海鮮飯- 好味. 一人食得一啖, 要加碼叫多個飯.
西班牙海鮮飯
豬排配炒雜瓜
海鮮意粉 - 普普通通, 不過不失
海鮮意粉
墨魚汁西班牙飯 - 開頭以為overcook左, 因為d飯痂哂底, 同之前食個個唔同, 想括起都有困難. 問過服務員, 佢話係咁ga wor. 仲幫我地分埋個飯. 我覺得有d飯焦咁又幾得意
墨魚汁西班牙飯
燒雞 - 無乜特別
燒雞
最後埋單個時check一check竟然多左個生蠔拼盤, 我地連蠔殼都未見過-_-"
取消返都要三千幾, 位位四百幾蚊. 不過我都仲未飽, 只係覺得食左陣風. 唉.....

不過服務員真係好友善. 如果我發左達都一定會再去食!

2013-10-11
慶祝紀念