2017-08-09 64 瀏覽
素來甚少跟朋友去bar消遣,一來怕環境吵鬧,二來總覺得多數都冇啖好食。今晚朋友竟提議一齊上黎相聚,起初我是有點疑遲來不來,不過聽朋友話呢間餐廳小食同環境都唔錯,最後決定都係出黎見下世面。餐廳中央位置放左兩張Beer Pong枱,本身諗住坐埋一邊食花生,點知等左成晚都未見有人玩,有點可惜。環境其實幾舒服,波枱掟飛鏢個d設施都有齊,鐘意玩既朋友其實幾啱上黎聚腳,只係今晚難得同朋友相聚,當然趁機促膝長談啦。傾到口痕,於是我地叫左一客蒜香牛柳粒同雞軟骨串食。蒜香牛柳粒份量比預期大碟,牛柳粒唔會話韌到咬唔爛,咬落去仲有肉汁呢。至於雞軟骨串,細細粒炸得香脆可口,唔洗三兩口已一下子食清光。朋友話炸野好難唔好食,諗落又好似真喎。雖知諾士佛臺附近尚有好多樓上酒吧選擇,但經過今夜相信下次仍會再黎一趟同朋友玩餐勁呢!

傾到口痕,於是我地叫左一客蒜香牛柳粒同雞軟骨串食。
蒜香牛柳粒

雞軟骨串