2013-09-24
昨晚相信因為天文台不停宣佈天兔這颱風有何其的厲害, 所以在還未掛上八號訊號黃昏的又一城已進入寂靜狀態, 許多店舖都已關上門, 亦沒有什麼可shopping的了, 但同老公肚子也咕咕聲, 就去看看Dan Ryan's有沒有在營業! 行到門口非常高興, 仍未close呀, 而且還可坐到卡位, 餐廳內客人不算很多, 真是難得一見!平常星期天6:30p.m.一定爆栅, 坐無虛席了!坐下不久, 天文台就轉發八號風球, 我們亦快快落單先, 今次點選了小食拼盤、半醃西冷牛扒沙律及法式洋蔥湯, 落單後, 籃麵包很快便送上, 一籃有4個, 其中有兩個是Muffin來的, 每次都很喜歡佢地既muffin, 暖喛的味道少少甜, 吃了很有窩心感覺! 小食拼盤裡有炸洋蔥圈、焗薯皮及Buffalo chicken wing, 炸洋蔥圈有點硬, 焗薯皮今次有少少燶, 但配sour cream一齊食又ok喎! 酸辣雞亦既味道實在配合得很好, 不會太辣, 酸味又可激發起對食物既慾望 ,真係必食!洋蔥湯味道濃得來湯亦清,料足; 不會似外面有些餐廳濃得來有點苦的感覺, 所以一滴都飲晒! 第一次叫的醃西冷牛扒沙律, 菜及紅椒
平常星期天6:30p.m.一定爆栅, 坐無虛席了!
坐下不久, 天文台就轉發八號風球, 我們亦快快落單先, 今次點選了小食拼盤、半醃西冷牛扒沙律及法式洋蔥湯, 落單後, 籃麵包很快便送上, 一籃有4個, 其中有兩個是Muffin來的, 每次都很喜歡佢地既muffin, 暖喛的味道少少甜, 吃了很有窩心感覺! 小食拼盤裡有炸洋蔥圈、焗薯皮及Buffalo chicken wing, 炸洋蔥圈有點硬, 焗薯皮今次有少少燶, 但配sour cream一齊食又ok喎! 酸辣雞亦既味道實在配合得很好, 不會太辣, 酸味又可激發起對食物既慾望 ,真係必食! 洋蔥湯味道濃得來湯亦清,料足; 不會似外面有些餐廳濃得來有點苦的感覺, 所以一滴都飲晒! 第一次叫的醃西冷牛扒沙律, 菜及紅椒夠新鮮, 夠爽脆; 西冷扒要6成熟, 口感都腍, 牛味唔濃, 整體ok! 今次叫了一個迷理新地做 甜品, 實在太甜, 下次都係叫番雪糕食比較好。