慶祝朋友終於搵到工,睇左Openrice覺得呢間烤吧環境吾錯就反尼左一試。可能Emax位置較僻,所以餐廳客人都吾多。不過九龍灣站搭穿梭巴去Emax都好快又吾洗等,約5分鐘就到。一埋位叫野飲,沙冰竟然有我最愛既朱古力薄荷,好開心~朱古力味香濃得尼有淡淡薄荷味,宜且幾大杯,一啖烤扒一啖沙冰,冰火交融爽到爆。但偶爾有啲冰粒,尚算頗滑單單見到塊扒已經心動,烤得均勻且印上分明格紋,當堂胃口大開~因為同友人share,佢吾食生,所以叫了8成熟。切開塊扒啲肉汁閃閃生輝,一邊咀嚼一邊感受佢既juicy同牛味係口腔飄盪質地軟滑,有檸檬清香而且好大件,抵食略嫌有小小膩特色燒烤拼盤就比較普通,不過龍蝦仔有一隻碟咁大,一開二,一啖比我鯨吞落肚。粟米粒烤完樣貌平平,但同菠蘿一樣幾甜,係食得有啲狼狽,侍應兩次主動過尼幫忙,但我地都係靠自己,最後幾經辛苦片起晒啲粟米粒慢慢享用哈哈~土耳其特式烤肉串叫了牛同羊肉串,佢地既烤肉都好吾錯,火口岩岩好,封住所有肉汁,一大塊肉剛剛好填滿咀巴,口感味道都一流。同洋蔥青椒菠蘿串埋一齊烤,肉味吸晒佢地既甜味同香氣。牛肉牛味香濃帶微羶係正既~羊肉吾會太羶,吾食羊既人都可以試下環境安靜
質地軟滑,有檸檬清香而且好大件,抵食略嫌有小小膩

環境安靜寬敞,燈光昏黃溫暖,服務都吾錯,侍應好細心主動幫忙又不停幫我地換乾淨既餐具同碟。以後朋友生日又多個地方可以揀,下次一定要試下酥羊架!
2015-11-16