2024-06-23
今晚去左深水埗馬得里餐廳食扒,好耐冇同老公二人世界,真開心。舖頭都幾大,又有卡位坐,都舒服,晚餐時間食客都吾少,不過都吾洗等位,因為真係平靚正呀。我點了肉眼牛扒餐,包了沙律餐包,餐湯同甜品都只係$128,正呀,老公點了美式雜扒餐,仲抵,先$138,食到飽正啊。上碟是鐵板的,我同老公揀左黑椒汁,勁香咁淋在扒面上,炸炸聲,熱辣辣,先講牛肉眼入口牛味濃,要左5成熟岩岩好,肉質嫩淋,好食。老公的雜扒餐份量十足,有豬扒一大塊,雞扒大大塊,煎蛋,珍寶腸,同薯條配菜,全部都煎過再上鐵板,超好食,又飽肚,抵食。田螺焗薯都好食,螺岩岩好,不會老,彈牙,同焗薯都好夾。餐包是熱的,餐湯白湯紅湯都點了,覺得紅湯好飲,足料少少辣很惹味。仲加了38元有6隻雞翼,揀了瑞士雞翼,勁入味,又大隻,好味。已經勁飽,店員再比啫喱,又問你要吾要加奶,加了花奶更好食又滑,好正啊。整體環境服務都好,食物真心平靚正,會再來光顧。
田螺焗薯都好食,螺岩岩好,不會老,彈牙,同焗薯都好夾。
整體環境服務都好,食物真心平靚正,會再來光顧。