呢間係一間日本好有人氣嘅Pancake店,雖然佢改咗另外一個名,其實即係FLIPPER'S,不過呢度除左Pancake外還有漢堡飽及其它主食,還有日本啤酒供應,可能商業技術上需要,要用兩個唔同嘅名。記得早前我在銅鑼灣的FLIPPER'S曾經有過一些不快的經歷,但是過左去就算啦!😜今天下午在海港城經過J.S. FOODIES,下午茶時間見到不用等位,而剛在海港城換到的coupon,這裏又可以用coupon優惠,所以就坐低飲杯嘢食啲嘢啦。因為中午吃得頗為飽,晚餐又有片皮鴨吃,所以今天不吃班戟,見幾枱客人都點了法式黑松露酸忌廉薯條,賣相ok所以我們都選了,另加了一杯鮮奶綠茶及一杯玄米茶。法式黑松露酸忌廉薯條薯條奉上時是新鮮炸起的,淋上一大匙酸忌廉以及一茶匙黑松露醬,另外有一小碟番茄醬,黑松露醬味道很濃烈,而酸忌廉醬不是太酸,兩者配合起來覺得黑松露醬味把酸忌廉醬的味道都蓋過了,薯條熱辣辣外脆內軟都算唔錯,配啤酒應更正,但放久了(大約半小時)就沒有剛開始吃時那麼脆口,所以最好掌握在20分鐘內吃完。鮮奶綠茶玄米茶因午餐喝完咖啡,所以喝茶,不過這杯茶都不如午餐在"穴"那杯免費日本茶好喝。同埋隻匙羹有

法式黑松露酸忌廉薯條

鮮奶綠茶

玄米茶
因午餐喝完咖啡,所以喝茶,不過這杯茶都不如午餐在"穴"那杯免費日本茶好喝。同埋隻匙羹有用?

餐廳一角還有海景奉送呢!👍
2021-04-26