2023-06-27
開關後都未有時間去日本,又想回味日本嘢,咁啱個日係附近約左朋友睇戲順便食飯,經過見到新開左間日本料理餐廳,於是就衝左入來hahaha關東煮(白蘿蔔,雞蛋,蒟蒻,油豆腐,魔芋絲,炸魚餅,半片,麻糬福袋),今次真係衝著關東煮而來,果然無令我失望💯💯麻糬福袋好正好好味,軟糯口感加分!白蘿蔔都好大粒,煮得好熟,食完好暖胃☺️雞蛋🥚有豐富蛋白質,補下身子都好。蒟蒻好滑好爽脆,我極力推介一定要食!!👍🏻💯其他配料都一如既往地出色,大讚!虎蝦蝦肉超級無敵鬆軟肥厚,蒜蓉味好香,蝦殼都好香脆可口。芝士大阪燒,香濃醇滑既cheese mixed with 蔬菜、肉一齊炒,再加啲美乃滋真係味道一流🤤🤤🤤澳洲龍蝦尾,龍蝦尾都真係第一次食,平時都係食肉身only😂😂估唔到又幾好食wo,真係出乎意料🤩🤩✌🏻龍蝦尾都好多肉,好有彈性,抵食。